söndag 6 september 2009

Hur tänker en politiker?

Man kan ju fundera lite på hur en politiker tänker. Ta tex Maud Olofsson (Centern) först sitter hon och säger att vi måste dra ner på koldioxidutsläppen pga den globalauppvärmningen, och i nästa sekund så hyllar hon rympuppskjutningarna som sker. Men snälla Maud om vi istället skulle skita i EN rymduppskjutning så skulle vi spara in så mycket utsläpp så att alla Sveriges fordon skulle kunna åka dygnet runt i 9 år för samma utsläpp.

Nu tror jag inte ett enda dugg om alla dessa skrönor om global uppvärmning. För skulle jag gå in på alla argument här så kommer detta inlägg bli alldeles för långt... Så det får bli en annan gång.

Värsta lökjobbet

Åkte idag med vägverkets färja mellan Skenäs-Säter  och började fundera på vilket otroligt skönt jobb förarna av färjan måste ha. Åka över en gång i halvtimmen, och annars gå runt på färjan och fixa med det som behövs.
Sen har vi ju färjan som går över Slätbaken vid Stegeborg. Det är ännu mer smörjobb, för den färjan går på linor och färden över tar cirka två minuter. Det är ett jobb jag skulle kunna tänka mig att ha.   =)