lördag 10 oktober 2009

Paråkning

Det är inte ofta man ser 2 jumbojets åka ihop..

Mc Donalds Halalslaktar!!!

Nu är det bevisat att Mc Donalds Halalslaktar.

Jag mailade till Mc Svar:

"Hej.
Jag fick höra ett rykte om att eran kyckling som slaktas i Danmark, Halalslaktas, stämmer det eller inte? Hur går slakten av kyckling till hos era leverantörer annars?"

Och fick till svar av dom:

"Hej!


Tack för ditt mail.

Våra gäster ska alltid kunna känna tryggheten i att den mat vi serverar är säker och av högsta kvalitet. Vi har mycket omfattande program och system för kvalitet och säkerhet. Vi ställer höga krav - oftast högre än lagen och myndigheterna kräver - och följer noggrant upp att de efterlevs. Vi väljer också alla våra leverantörer med stor omsorg och ser till att även de har bra system för kvalitetssäkring. Våra leverantörer måste självklart följa våra Svenska lagar och där ingår bland annat djurskyddslagen.

Det stämmer att vår kyckling är halalslaktad.

Slaktprocessen hos Danpo ser exakt likadan ut som på många slakterier runt om Europa, inklusive Sverige. Eftersom de har försäljning till Mellanöstern finns det en person som står sist i processen och ber en bön. Den personen påverkar alltså inte djuromsorgen !

För oss är det oväsentligt huruvida kycklingen som vår kycklingleverantör slaktar är halalgodkänd, så länge de krav på kvalitet och djuromsorg som vi kräver efterföljs.

Mer information hittar du på Danpos hemsida. www.danpo.com

Med vänlig hälsning,

McDonald's Kundservice McSvar"
 
De skriver alltså i sitt mail tillbaka:
"Eftersom de har försäljning till Mellanöstern finns det en person som står sist i processen och ber en bön. Den personen påverkar alltså inte djuromsorgen !"
 
Jo det påverkar djuromsorgen i den graden att man skär halsen av ett djur som är levande och inte bedövat som detta företag i Danmark gör.
 
Nu blir det tyvärr bojkott av Mc Donalds i Framtiden...
 
P.S. Hittade dessutom en namninsamling mot detta.
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3842
Skriv under där om ni håller med samt sprid denna länk...

Mobbning i dagens Aftonbladet


Detta kan man läsa i dagens Aftonbladet, men är det ingen som tänkte på att hon kanske bara har ett onormalt stort huvud? Det är ju dumt att mobba henna för det isåfall...